Ingrediencje: - po 25 dag botwiny i szpinaku
- po 20 dag szczawiu i sałaty
- 50 g boczku
- 1/8 litra białego wina
- 1 litr Rosołu królewskiego
- pół pęczka szczypiorku
- 2 dymki
- 2 gałązki świeżego estragonu (niekoniecznie)
- sól
- pieprz
- 4 łyżki śmietany kremówki Wykonanie:
Warzywa dokładnie umyj i osącz. Z botwiny, szpinaku i szczawiu usuń zgrubiałe części łodyżek, po czym posiekaj razem z sałatą. Cebulę potnij w krążki, boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Teraz dodaj warzywa i całość chwilę duś. Warzywa z boczkiem zalej winem i rosołem, gotuj na małym ogniu około 35 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek i gałązki estragonu umyj, osusz i drobno posiekaj.
Przygotowaną zupę rozlej na talerze, posyp zieleniną i dodaj po łyżce śmietany.
Doskonałym dodatkiem do zupy będzie ugotowane na twardo i pokrojone na ćwiartki jajko.
Estragon możesz zastąpić drobno posiekanym koperkiem
sacs à main Louis Vuitton Środa, 10 Września, 2014, 07:03
Thank you for all your valuable hard work on this web page. My mom really loves participating in investigation and it's simple to grasp why. Many of us hear all relating to the compelling tactic you deliver insightful information on your web blog and even strongly encourage participation from visitors about this subject matter plus our own simple princess is undoubtedly learning a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You're performing a really good job.
sacs à main Louis Vuitton http://www.edicions1984.cat/bd/favicon/like.cfm