Ingrediencje: - po 25 dag botwiny i szpinaku
- po 20 dag szczawiu i sałaty
- 50 g boczku
- 1/8 litra białego wina
- 1 litr Rosołu królewskiego
- pół pęczka szczypiorku
- 2 dymki
- 2 gałązki świeżego estragonu (niekoniecznie)
- sól
- pieprz
- 4 łyżki śmietany kremówki Wykonanie:
Warzywa dokładnie umyj i osącz. Z botwiny, szpinaku i szczawiu usuń zgrubiałe części łodyżek, po czym posiekaj razem z sałatą. Cebulę potnij w krążki, boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Teraz dodaj warzywa i całość chwilę duś. Warzywa z boczkiem zalej winem i rosołem, gotuj na małym ogniu około 35 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek i gałązki estragonu umyj, osusz i drobno posiekaj.
Przygotowaną zupę rozlej na talerze, posyp zieleniną i dodaj po łyżce śmietany.
Doskonałym dodatkiem do zupy będzie ugotowane na twardo i pokrojone na ćwiartki jajko.
Estragon możesz zastąpić drobno posiekanym koperkiem
Hi this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated! Discount Oakley Sunglasses